אדריכלות ישראלית
מכללת תל-חי: הקמפוס החדש
מתחם הכניסה לירושלים
בית חולים אסותא
מרכז המבקרים של השפד"ן
מבני חינוך ממוגנים | אדריכלית רחל ולדן
שמונה יחידות דיור | אדריכל דן ראובני
יקב קדמא | אדריכלית דבי שור אליאסי
מלון בוטיק ווסט אשדוד | אדריכל דרור רימוק
הפקולטה לאומנויות באוניברסיטת חיפה | מנספלד קהת אדריכלים
בית הלוחם באר שבע | קימל אשכולות אדריכלים
בית הקיר המרחף | שמואלי עידו אדריכלים
דירת 40 מ"ר | ספארו אדריכלים
בדרך לים | דרמן ורבקל אדריכלות
מפעל מחזור RDF | צ. מוססקו אדריכל ומתכנן ערים בע"מ
HOUSE K | אורבך-הלוי אדריכלים
מתחם שדרת התקוות, גני תקווה | אדריכלית גויס אורון
בית חינוך תיכון שער הנגב | אדריכלים מנספלד קהת, יובל גני אדריכלים
שכונת מגורים בגן יבנה | צחי הלברשטט אדריכלות
פיתוח מרכז בת גלים | בנימין איזק אדריכלים ומתכנני ערים
שיח אדריכלי  >>  אדריכלות ישראלית  >>  דירת 40 מ"ר | ספארו אדריכלים

דירת 40 מ"ר | ספארו אדריכלים

01/06/2012
 

הדיירת המתגוררת בדירה נטשה את חלומה לעבור לדירה מרווחת יותר בעקבות מחירי הדירות המאמירים בתל-אביב של שנת 2010. רגע לפני שהרימה ידיים וחשבה על מעבר מחוץ לעיר למורת רצונה, פנתה אלינו בבקשה לבחון אפשרות תכנון מחדש של הדירה. רצונותיה היו ליצור בדירה תחושת מרחב מקסימאלית, תוך חלוקה ברורה ל-2 חדרים (מגורים ושינה), כמו גם מקומות אחסון רבים, מטבח בגודל מלא ופינת עבודה. המטרה הייתה לקחת מרכיבים של דירת שני חדרים ולדחוס אותן בשטח של דירת חדר, אילוץ אשר חידד את היצירתיות בתכנון המרחבי.

במקום פתרון סטנדרטי של מסדרון וחדרים לצד המעטפת החיצונית, בחרנו למקם במרכז הדירה 'קוביה' שאינה נושקת לקירות החיצוניים, המאפשרת דחיסה של הפרוגראמות השונות ליחידה אחת קומפקטית, תוך שחרור שטח רצפה יקר ערך. קובייה זו מכילה את כל המערכות הנדרשות כגון :מערכת מיזוג אוויר מיני מרכזית ,ריכוז חשמל ותקשורת ונקודות מים. בנוסף מרוכזות בקובייה פונקציות שירותיות כגון: חדר רחצה מרווח עם מכונת כביסה, מייבש וארון שירות , מטבח מאובזר עם מקרר בגודל מלא, מזנון לטלוויזיה, ספרייה  וארון קיר לחדר שינה.

העמדת ה'קובייה' במרכז החלל מחלקת את הדירה לארבעה איזורים: שני איזורי מחיה גדולים (חדר שינה וחדר מגורים) ושני חללי ביניים מקשרים (מטבח וחלל מעבר עם ספריה, ארון שירות וכניסה לחדר הרחצה).בנוסף, יוצרת העמדה זו אפשרות לאור לחלחל לכל פינות הדירה, בעלת שני כיווני אוויר בלבד, ויוצרת תחושה של מרחב עם סירקולציה אינסופית של אור ותנועה שרק מעצימים יותר את תחושת הרב מימדיות של השימוש בחלל.

בתוך הקוביה נחבאות דלתות הזזה ודלת גליוטינה מתקפלת, המאפשרות לסגור את החלל הגדול לפי הצורך ובהתאם לשעות היום והשימוש הנדרש, ליצירת מצבים פרטיים יותר או פתוחים יותר. את חדר הרחצה מאווררים בעזרת פתחי אוויר טבעי הנראים כמו פתחי מיזוג אוויר, כמו גם וונטה חשמלית. אור טבעי נכנס לחדר הרחצה דרך הקיר המשותף בינו למטבח, שם הצבנו זכוכית חלבית חצי אטומה בניצב למשטח העבודה במטבח, במקום קיר אטום עם אריחי קרמיקה כמקובל, אשר כלפי חוץ נראה כמו משטח אחיד ואטום בגב משטח העבודה במטבח.

העבודה על הדירה הזאת הוכיחה כי אילוצים הם הטריגר הטוב ביותר לעידוד חשיבה יצירתית, שבמקרה הזה חייבה חשיבה מחוץ לקופסה וגם יצרה קופסה בתוך קופסה.

 הפרוייקט זכה באות העיצוב 2012

 

אדריכל: ספארו אדריכלים | ניר רותם - בשמת צפדיה וולף 
טל': 03-5401445
מייל: sfaro.architects@gmail.com
לאתר המשרד
דף המשרד באתר העמותה

לפרסום פרוייקט באתר -

בניית אתרים Signed by   המגדלור 15 ת.ד 8201 יפו 61082 03-5188234      
  הרשמה | עמוד הבית | מפת האתר | צור קשר | מפת הגעה לעמותה  
© כל הזכויות שמורות